Tovább fejleszti utastájékoztatási rendszerét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK): ezentúl a közterületi FUTÁR- és a járműfedélzeti kijelzőkön is megjelennek a regionális sárga buszok valós idejű, a BudapestGO-ban korábban elérhetővé tett járatindulásai.

A Volán-járatok valós idejű információinak próbaüzeme Újpest-Városkapunál, a Felsőcsatári úton és a csepeli Szent Imre téren indult el. A tesztek pozitív tapasztalatai után a BKK teljes szolgáltatási területén meg fognak jelenni ezek az információk. Fokozatosan vonják be a rendszerbe a további megállóhelyeket és kijelzőket, míg azokon a helyszíneken, ahol jelenleg a menetrend szerinti Volánbusz-adatok láthatók, azokat valós idejűre cserélik.

Praktikus újítást vezetnek be a BKK járatain 1

Mostantól a regionális sárga buszok indulásairól is könnyebben tájékozódhatnak a tömegközlekedők a fővárosban. (Fotó: Nyirő Simon/BKK)

Ez újabb mérföldkövet jelent az integrált utastájékoztatás megvalósításában, ugyanis a vasúti szolgáltatók (MÁV-Start, MÁV-HÉV) adatai már korábban bekerültek a rendszerbe – írja keddi közleményében a BKK.