A Renault teherautókat több mint egymillió kilométeres futásteljesítményre tervezték. Akkor miért állítsuk le őket idő előtt? – teszi fel a kérdést a teherautó-gyártó, amely saját, használtjármű-felújító üzemmel rendelkezik a franciaországi Bourg-en-Bresse-ben. Mint ismeretes, ez az a hely, ahol a kiszolgált teherautók, de leginkább a nyergesek, teljesen újjászülethetnek. A felújítás magában foglalja a teljes állapotfelmérést, a kopóalkatrészek cseréjét, valamint a vizuális felújítást is.

A francia gyártónál leginkább a sportos dizájnban látják a fantáziát ezen a téren. Elég ha csak a T01 Racing vagy a T Robust 13L modellváltozatokra gondolunk, amelyek biztosan megdobogtatják a sebesség iránt rajongók szívét. Mivel a márka régóta kínál Red Edition néven kicsit magasabb felszereltségű, komfortosabb haszonjárműveket, így kézenfekvő volt, hogy legyen egy ilyen csomag a használt járműveket keresők számára is.

Dögös külsővel kezdhetnek új életet idős teherautók 1

 

Ez azonban inkább optikai, mintsem technikai megoldás, de kétség nem fér hozzá, hogy még a legapróbb részletre is nagy gondot fordítottak. A Renault Trucks T Red alapvetően az ezüstszürke, a sötétszürke és a piros árnyalatait kombinálja. Kívül, magán a fülkén az ezüstszürke dominál, de az oldalszoknyák egy része, a kerékjárati ívek, valamint a hátsó sárvédők sötétszürke árnyalatúak.

A kabin oldalát, valamint az oldalszoknyákat csíkozás díszíti, de a párhuzamos vonalakból jutott néhány a homlokfalra is. A szürke különböző árnyalataiból összetevődő harmóniát remekül egészítik ki az extravagáns piros részek: jutott ebből a színből a fülke oldalára, a lépcsőkre, de még a napellenzőre is.

Dögös külsővel kezdhetnek új életet idős teherautók 2

Az utastérben a világos és a sötétszürke dominál, de a piros szegélyezéssel ellátott padlószőnyegek, légbeömlők, illetve kapaszkodók remekül törik meg az egyhangúságot. Mi több, még a kijelző is piros. A műszerfal középső részén található borítás jobb oldali része remekül rímel a kabin oldalán található csíkozással. Az összkép olyan, mintha egy vadonatúj nyergesben ülne az ember, de ebben természetesen sok munka van.

Dögös külsővel kezdhetnek új életet idős teherautók 3

A Renault Trucks T Red sorozat 13 literes dízelmotorral rendelkezik, és a gyártó 240 ezer kilométeres vagy 24 hónapra szóló garanciát kínál hozzá. A speciális modellváltozatot Európa-szerte forgalmazza a gyártó azokban a kereskedéseiben, ahol elérhetők használt vontatók.