A 38 éves szombathelyi pilóta a pole-pozícióból startolt, és bár a rajt után a német Sascha Lenz megelőzte, Kiss rövidesen visszavette az első helyet, amelyet magabiztosan megőrzött a leintésig.

Kiss Norbert sorozatban harmadszor, 2014, 2015, 2021 és 2022 után pedig összességében ötödször nyerte meg az Európa-bajnokságot.

Ezzel a sikerrel ugyanis  akkora előnyre tett szert az összetettben, amelyet már nem lehet behozni a hátralévő futamokon. A magyar versenyző így már csak egy Eb-diadallal marad el a hat Európa-bajnoki címével rekordernek számító Jochen Hahntól.

Csapata, a Révész Racing a csapatbajnokságban is elhódította a kontinensbajnoki címet, az előző két szezont követően zsinórban harmadjára.

Nagyon boldog vagyok és szeretnék köszönetet mondani a Révész Racingnek, valamint a tulajdonos Révész Bálintnak, mert rengeteg idő, energia, pénz és munka van abban, hogy az idei évben is fölényben tudtunk lenni és így tudtuk megvédeni a címünket. Meg kellett küzdeni ezért a futamgyőzelemért, mert a rajtom nem sikerült jól, de boldog vagyok, hogy végül így sikerült bebiztosítani az Európa-bajnoki győzelmet

– nyilatkozta a leintés után Kiss Norbert.

🏆🏆🏆🏆🏆 Kiss Norbi 5x Európa-bajnok!❤️ A Révész Racing csapata pedig 3x csapat Európa-bajnok!❤️🚗 Leírhatatlanul büszkék és boldogok vagyunk!❤️❤️❤️ #reveszracing #kissnorbi #racelikerevesz

Közzétette: Révész Racing – 2023. szeptember 24., vasárnap

Kiss szombaton is jól szerepelt, miután a szokásos időmérős elsőségét az első futamon győzelemre váltotta, míg a fordított rajtrácsos, második viadalon pedig a nyolcadik pozícióból indulva végül harmadik lett.

Frissítés:

Még egy futamot rendeztek a franciaországi hétvégén, melyen a Révész Racing versenyzője a nyolcadikról a negyedik helyre zárkózott fel. Az immár ötszörös Európa-bajnok 361 ponttal áll az élen, mögötte Hahn a második 277-tel, Lenz pedig a harmadik 236-tal. A 2023-as idény a jövő hétvégén ér véget a spanyolországi Jaramában.