A 38 éves szombathelyi pilóta az idén már megszokott módon magabiztosan szerezte meg az első rajtkockát a péntek délelőtti időmérő edzésen, így folytatta sorozatát, ebben az évben ugyanis változatlanul ő nyerte az összes kvalifikációt.

Kisst a mellőle rajtoló Sascha Lenz szorongatta meg az első futam rajtja után, kettejük csatája kanyarokon keresztül zajlott, aztán a harmadik helyen száguldó Jamie Anderson elrontotta a féktávot, és oldalról nekicsúszott Lenz kamionjának. Az Eb-címvédő ennek is köszönhetően az élen maradt, míg Lenz több pozíciót visszaesett, így másodiknak a hatszoros Eb-győztes Jochen Hahn jött fel.

Utolérhetetlennek bizonyult a folytatásban a Révész Racing pilótája, végül csaknem nyolc másodperces előnnyel nyert Hahn előtt, harmadikként pedig a háromszoros Európa-bajnok spanyol Antonio Albacete zárt.

Látványosan gyorsabb volt riválisainál az esős körülmények között megrendezett második versenyen is: sorra előzte meg az előtte haladókat, sőt, a második-harmadik helyért csatázókat egyszerre hagyta le. A címvédő így hamar az élre állt, s bár volt egy 10 másodperces időbüntetése a sebességhatár átlépése miatt, így is csaknem négy másodperces előnnyel diadalmaskodott. A versenyt a kilencedik körben piros zászlóval leintették, az egyik kamion ugyanis a sóderágyban kötött ki és a versenybíróság biztonsági okokból már nem hagyta lefutni a hátralévő távot.

Szinte tökéletes hétvégét zárt Kiss Norbert 1

Háromszor is felállhatott a dobogó legfelső fokára Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság németországi hétvégéjén.

Ezzel sem ért még véget Kiss dominanciája, és akárcsak pénteken, szombaton is megnyerte az időmérő edzést, így a pole pozícióból kezdhette meg a szintén 12 körös harmadik versenyt. Kissnek ezúttal sem volt igazi riválisa a Nürburgringen, magabiztosan győzött, tovább növelve az előnyét az összetett pontversenyben.

Diadala – a fordított rajtrács szabályának értelmében – azt jelentette, hogy vasárnap délután a nyolcadik pozícióból kellett startolnia. Körről körre jött előre, az utolsó két körben pedig már a győzelemért harcolhatott, de végül nem sikerült megelőznie a hatszoros Eb-győztes Jochen Hahnt, így három győzelem és egy második hely a németországi mérlege.

Kiss a szezon felénél, négy forduló után 209 ponttal vezet az Eb-pontversenyben, a második Hahnnak 155 pontja van, a harmadik Lenznek pedig 144. A kamion-Eb idénye augusztus végén, a csehországi Mostban folytatódik.