A Mack ausztráliai leányvállalata alaposan meglepte a közvéleményt, ugyanis nem szokványos módon egy Lego-kamionról rántotta le a leplet nemrég. A márka zászlóshajójára, az Anthemre hasonlító csőrös megépítését még március végén jelentették be. A munkára nem mást, mint a hivatásos legóépítéssel foglalkozó Ben Craiget kérték fel, akinek több mint egymillió játékkockából kellett megépítenie a monstrumot.

A cél meglehetősen ambiciózus volt, szerették volna ugyanis, ha egy életnagyságú járművel ünnepelhetik meg a Mack ausztráliai leányvállalatának 60 éves fennállását. A végeredmény magáért beszél, első ránézésre ugyanis éppen olyan, mint egy életnagyságú csőrős. Az elkészült remekmű 4,1 méter magas, 2,4 méter széles és hat méter hosszú.

Világrekorder lett ebből a csőrösből 1Világrekorder lett ebből a csőrösből 2

A mestermű megálmodója, Ben Craig annyira figyelt a részletekre, hogy még 36 hüvelykes hálófülkét is épített a Mack Anthemnek. Érdekesség ugyanakkor, hogy még a kerekeket is legóból építették össze. Valószínűleg azért, mert a dán játékgyártónak már nincs ilyen méretű gumiabroncsa. A minél élethűbb hatás érdekében a játék oldalra nyíló, valódi lengőajtókat kapott. A világrekorder példányról a Brisbane Truck Show-n rántották le a leplet, azóta már számtalan videó került fel róla az internetre. 

A Mack Anthem egyébként népszerű darabnak számít a legóépítők körében. Már 2018 óta van a piacon és azóta szerkesztőségünk lelkes tagjai is megépítették ezt a maszkulin csőröst. Érdekesség, hogy az Anthemből már katonai kiadás is létezik, amely legalább annyira dögös, mint az országúti változat.