Sok más budapesti átkelőhöz, hídhoz hasonlóan a Népligeti felüljáró is több éve vár a felújításra. A szükséges korszerűsítési munkák elmaradtak az elmúlt évtizedekben, ennek mára meglett a következménye: közlekedési szerepe kiemelt, ugyanakkor rendkívül rossz állapotban van, és mielőbbi felújításra szorul.

Miután a BKK közleménye szerint sem ők, sem a Fővárosi Önkormányzat nem rendelkezik a felújításhoz szükséges forrásokkal, a biztonságos használat érdekében 2022. január 1-től, szombattól a 12 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak át a felüljárón. Ebbe a kategóriába tartoznak az Üllői úton közlekedő csuklós autóbuszok is. A személygépkocsival közlekedők továbbra is biztonságosan használhatják az átjárót, amelynek állapotát a BKK és a Budapest Közút szakemberei folyamatosan vizsgálják.

A korlátozás a BKK 100E repülőtéri gyorsjáratát is érinti, amely közvetlen kapcsolatot biztosít Budapest belvárosa, valamint a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között. A repülőtéri járat januártól az átkelőt elkerülve, a Népligeten át közlekedik mindkét irányban, ez néhány perces menetidő-növekedést okozhat.