Az “5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny a nehéztehergépjármű-vezetők közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai versenye, amelyen nem csupán a gyakorlat, hanem az elméleti felkészültség is nagyon fontos.

A versenyre minden évben 300-400 kamionsofőr jelentkezik, akik több forduló során mérik össze képességeiket. Az első fordulóban elméleti tudásukról adhatnak számot egy online teszt kitöltésével, a másodikban viszont már gyakorlati feladatsort is végre kell hajtaniuk. A két fordulóból kerül ki az ország tíz legjobb tehergépjármű-vezetője, akik a döntőben különböző nehézségű vezetéstechnikai, biztonságtechnikai és rakománykezelési próbatételek során bizonyíthatják rátermettségüket, hogy kiderüljön, közülük ki az ország legjobb kamionsofőrje.

Az egész napos családi rendezvényre idén is több száz érdeklődőt várnak, akik változatos programokra számíthatnak. A verseny első helyezettje nettó kétmillió forintot nyer, emellett viselheti “A legjobb magyar kamionsofőr 2021” címet. A rendezvény szeptember 25-én, a drivingcamp Hungary zsámbéki vezetéstechnikai tanpályáján lesz.