A Kamion Európa-bajnokság hivatalos oldala szívmelengető látványt nyújt a magyarok számára: a sofőrök versenyét összetettben Kiss Norbi vezeti két versenyhétvége után. A száguldó monstrumok küzdelmei ma a belgiumi Zolderben folytatódnak, ahol legutóbb 2019-ben sikerült dobogós helyet megcsípnie a magyar versenyzőnek (tavaly csak azért nem, mert törölték a belga futamot). Két év alatt rengeteg minden változott, de a legfontosabb, hogy a kétszeres Európa-bajnok versenyző immáron 1150 lóerős, 5700 newtonméteres MAN versenykamionnal állhat ezen a hétvégén rajthoz Belgiumban, ami az idei szezonban is rendkívül lenyűgöző teljesítményt nyújt. 

Köszönöm a csapat munkáját mert eddig igazán jól alakultak a dolgok. Örülök, hogy vezetjük a bajnokságot, de nem dőlhetünk hátra, hiszen nagyon szoros az állás és kemény futamokon vagyunk túl. Zolder egy nehéz pálya, veszélyes is a betonfalak miatt, szóval meg kell próbálni okosan versenyezni. Az időmérő ismét kulcsfontosságú lesz, cél azt megnyerni és az első futamot” – nyilatkozta Kiss Norbi, a Révész Racing versenyzője a belga futamokkal kapcsolatban. 

Változtattunk néhány dolgot a versenygépen, ez a pálya ugyanis mind a motort, mind a fékrendszert nagyon komolyan igénybe veszi. Hosszú, padlógázas egyenesek után szűk féktávokat kell venni, és igyekeztünk erre felkészíteni az autót. Bízunk abban, hogy technikai probléma nem hátráltat majd bennünket, és sikeres hétvégénk lesz” – fogalmazta meg várakozásait Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője. Az időjárás ezúttal is változékonynak ígérkezik, az előrejelzések esőt jósolnak, ami újból nehezíti majd a pilóták dolgát.  Ráadásul a pálya mellett viszonylag közel vannak a falak, így hibázni nem nagyon lehet. Kiss Norbi egykori csapattársa, Major Benedek 2013-ban pont a zolderi pályán repült a levegőbe versenykamionjával, amikor a falnak csapódott, így az óvatosság abszolút jogos és indokolt a Révész Racing részéről. 

A 4 kilométer hosszú zolderi pályán szombaton két futamot rendeznek, az első 13:20-kor, a második pedig 16:10-kor rajtol el. Vasárnap ugyancsak két futammal folytatódik a FIA ETRC, harmadik futamot 13:25-kor, míg az utolsót 15:50-kor fogják megrendezni. A magyar szurkolók a Révész Racing Facebook oldalán, vagy a verseny hivatalos weboldalán tekinthetik meg a futamokat élőben.