Lengyelországból Bulgáriába szállított volna paradicsomot, amikor baleset érte a 3-as főúton a lengyel kamionsofőrt, aki egy hétig aludt az árokba borult munkaeszközében, mivel nem volt pénze arra, hogy kihúzassa.

Két borsodi autómentő összefogásának köszönhetően viszont kezd a végéhez érni a sofőr kálváriája: a két cég saját költségén húzta ki az árokból a kamiont – számolt be az újabb fejleményekről az RTL Híradó.

 

Amíg meg nem érkezett a segítség a 20 tonnás jármű kiemelésére, többen ételt és italt vittek a férfinak. A jármű mentése három órán át tartott, ennek kapcsán az egyik autómentő cég tulajdonosa elmondta, azért volt különösen nehéz, mert a vizes árokban az iszapba süllyedt a többtonnás szerelvényével a kamion.

A férfi jelenleg a kamionjában várja az autómentőt, ami visszaviszi majd Lengyelországba, állítása szerint van biztosítása.

Arra a kérdésre, hogy miért rostokolhatott egy hétig az árokba borulva a kamion, a rendőrség és a katasztrófavédelem is azt felelte, mert csak akkor kell közbeavatkozniuk, ha a balesetet szenvedett jármű akadályozza a forgalmat vagy balesetveszélyes helyen van.