A 3-as főúton, Novajidránynál nagyjából egy héttel ezelőtt az árokba borult egy kamionsofőr, és azóta az út szélén vesztegel, jobb híján a vezetőfülkében, embertelen körülmények között alszik – hívják fel a borsodiak figyelmét az esetre egy Facebook-bejegyzésben.

Úgy tudni, nem vezetői hiba vezetett a balesethez, hanem a fékek hibásodtak meg. Az Északi Hírnök ennek kapcsán hozzáteszi, hogy a pórul járt sofőr egy lengyel magánvállalkozó. Története már miskolci csoportokban is terjed, többen is felajánlották a segítségüket, a kár azonban milliós nagyságrendű.

Frissítés (21:30): Ezért vesztegelhet az árokban a kamionos

Magyarországon nincs arra konkrét jogszabály, hogy ilyen esetben mit kell tenni a baleset szenvedett járművel. A katasztrófavédelem és a rendőrség is megerősítette az Index megkeresésére, hogy csak abban az esetben kell közbeavatkozniuk, ha a kamion forgalmi akadályt képez, netalántán balesetveszélyes helyen áll.

A tűzoltóság tájékoztatásából kiderült, hogy a járművet áramtalanítottak, a szállítmányt pedig átpakolták egy másik kamionba. A műszaki mentést majd a szállítmányozó cég fogja elvégezni.

A portál tudomása szerint a lengyel kamionvezető amellett, hogy megsérült, mentálisan is teljesen kikészült, ezért szombaton kórházba szállították. A miskolci központi kórházban ellátták, majd saját lábán távozhatott.