Csak a buszvezető lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt tragédia szombaton kora délután, amikor kidőlt egy fa Budapesten, a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren. Az MAN Lion’s City A21 típusú autóbusz nem sokkal 1 óra után éppen a Bartók Béla út irányába haladt, amikor bekövetkezett az eset.  

Az autóbusz éppen váltásban volt, tehát utasokat tett le a Móricz Zsigmond körtéren és üresen haladt tovább a kereszteződés irányába. Ekkor kezdett el dőlni fa a tér irányába. Gyakorlatilag 2-3 másodpercen múlott, hogy a fa nem dőlt a buszra, mert a buszvezető az utolsó pillanatban még le tudott fékezni. Így az autóbusz és a sofőrje épségben megúszta az esetet. Bízunk benne, hogy annak a személyautónak a sofőrje is jól van, akit maga alá temetett a fa lombkoronája” – jegyezte meg a Vezess érdeklődésére Krsják Attila Noé, a BKK szolgáltatója, az ArrivaBus kommunikációs munkatársa. 

Kis híján fa dőlt egy BKK buszra a fővárosban 1

A kidőlt fa közelebbről.

Az autóbusz  fedélzeti kamera felvételén jól látható, hogy az eset egyik pillanatról a másikra történt. Nem ütközött senki a fának és nem érte semmilyen olyan behatás ami előidézte volna, hogy hirtelen kidőljön. Bár az autóbuszvezetőnek sikerült elkerülnie az esetet, a felvételeken az is tisztán látszik, hogy több személyautó is várakozott ekkor a lámpánál. A  Móricz Zsigmond körtér fontos és forgalmas csomópont, a kidőlt fától nem messze található a 6-os villamos végállomása. 

Az eset kapcsán cikkünk írásakor még nem állt rendelkezésre hivatalos információ sem a BKK, sem a Főkert Facebook oldalán. A BKK Info szerint ugyanakkor a 133E a fakidőlés után már terelt útvonalon közlekedett.

a videó a hirdetés után indul