A zsugorodó európai pickup-piacra hivatkozva a Nissan bejelentette: 2021 decemberével beszünteti a Navara gyártását Barcelonában, és miután 2022-ben kiárusította a készletet, egyáltalán nem lesz elérhető a modell Európában.

A Navara továbbra is készül Thaiföldön, ahol tavaly óta frissített kivitelben gyártják az autót; a márka európai képviselete azonban úgy döntött, nem hozza be Ázsiából a modellt.

Eltűnik Európából a legendás Nissan 1

A 2005-ben bevezetett Navara fontos szerepet játszott abban, hogy a pickupok munkagépből életmódjárművé avanzsáljanak: a modell jellemzően tágasabb, gazdagabban felszerelt és nagyobb teljesítményű volt a korabeli konkurenseknél.

A 2014 óta forgalmazott, aktuális Navara a Mercedes kínálatában is megjelent; az X-osztály azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, gyártását ezért mára beszüntették. Szintén a Navara átcímkézett kivitele volt a Renault Alaskan, amely ugyancsak lassan fogyott; mivel mindkettő variáns Barcelonában készült, kudarcuk közvetlenül hozzájárult a gyár bezárásáról hozott döntéshez.

Eltűnik Európából a legendás Nissan 2