A Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) közzétette az idei kamion-Európa-bajnokság naptárát. Eszerint a szervezet úgy számol, hogy ebben az évben az összes megszokott helyszínen meg tudják rendezni a versenyhétvégéket. Mivel a tavalyi szezon teljesen füstbe ment, így a 2019-es évvel összehasonlítva a helyszínek terén az egyedüli változás az, hogy a diósförgepatonyi Slovakiaring nem szerepel a naptárban. 

A szezon immáron hagyományos módon az olaszországi Misanóban kezdődött volna a május 22-23-i versenyhétvégével, de az olaszok halasztást kértek, ezért náluk várhatóan október 16-17-i hétvégén fogják megrendezni a futamokat. A kamion-Európa-bajnokság így június 12-13-án a Hungaroringen startolhat el, remélhetőleg már nézőkkel. Erről azonban még korai lenne beszélni, a Hungaroring honlapján egyelőre nem lehet jegyet venni a hazai futamokra, de elképzelhető, hogy a kormányzati intézkedések függvényében ez a következő hetekben változni fog. 

A 2021-es kamion-Európa-bajnokság idei programja

  • Június 12-13., Magyarország, Hungaroring
  • Július 17-18., Németország, Nürburgring
  • Augusztus 28-29., Csehország, Most
  • Szeptember 11-12., Belgium, Zolder
  • Szeptember 25-26., Franciaország, Le Mans Bugatti
  • Október 2-3., Spanyolország, Jarama
  • Október 16-17., Olaszország, Misano

Forrás: FIA ETRC 

A korábbi évek gyakorlatától eltérően az FIA még nem töltötte fel a csapatok és az idei Európa-bajnoki címért versenybe szálló pilóták nevezési listáját. Kiss Norbi és a Révész Truck Racing Team várhatóan elindul az idei szezonban, és bár a tavalyi idényben hivatalosan nem hirdettek győztest, azért bizakodásra ad okot, hogy a magyar versenyző megnyerte az előző, három versenyhétvégéből álló “bajnokságot”. Az sem elhanyagolandó tényező, hogy Kiss Norbi ETRC Digital Racing Challenge versenyen is elhozta az első helyet. 

Kövess minket a Facebook-on!