Ma reggel kigördült Budapest legfiatalabb CAF-villamosa a Budafok kocsiszínből, és várhatóan még az idei év első felében további hét spanyol szerelvény áll majd forgalomba – közölte a Vezessnek eljuttatott közleményében a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ 2021. március 29-én vette át a gyártótól a legújabb CAF-villamost, amely a mai napon elkezdhette első teljes munkanapját a főváros legfiatalabb járműveként. Az új, alacsony padlós járművel jelenleg a 17-es és a 19-es vonalon találkozhatnak a fővárosban közlekedők.

A Budapesti villamos- és trolibusz járműprojekt II. ütemének keretében 2020-ban összesen 14 vadonatúj, alacsony padlós CAF-villamos átvétele és forgalomba állítása történt meg, emellett az első negyedévben további öt jármű kezdhette el munkáját.

Az öt- és kilencmodulos CAF Urbosok 2015-2016-ban kezdték meg a munkát Budapesten, a rövidebb, 34,2 méteres változatból már közel 50, a hosszabb, 55,9 méteresből pedig már 17 példány járja a fővárosi villamoshálózat egyes vonalait.

Már nem először cikkez a héten a Vezess a budapesti villamosflottáról: a napokban ugyanis a BKV közölte, hogy kortársainál korszerűbb állapotban forgalomba állt az 1624-es számú „hannoveri” TW-villamos.

(A nyitókép illusztráció.)