Rövid és hosszú tengelytávú kivitelben, kombiként és dobozos áruszállítóként egyaránt rendelhető a Volkswagen T6.1 Sportline, a két éve bemutatott haszonjármű új, dinamikus hangvételű kivitele.

Az autó megjelenését kontrasztos színű dekorelemek, sportos lökhárító, küszöbtoldatok, valamint hátsó légterelő teszi sportossá. A kerekek 18 colosak, a futóművet 30 mm-rel leültették. Aki ennél is többet szeretne, annak a Sportline Black Edition a jó választás: Eibach futóműelemek mellett egy sor gonosz optikai elem dobja fel a modellt.

Az utastérben méhsejt-mintázatú steppeléssel díszített, nyersbőr és Nappa bőr kárpitozást találunk. A felszereltség gazdag, bár nem exkluzív: fűthető ülések és szélvédő, digitális rádió, navigációs rendszer szerepel a listán. Van tolatókamera, LED-es fényszóró, parkolóradarok, adaptív tempomat és kamera alapú vészfékező rendszer. Újdonság a digitális műszeregység.

Motorból egy: a legnagyobb kapható csak az autóhoz. A kétliteres dízelmotor 204 lóerővel repíti a nagy testet, álló helyzetből 8,9 másodpercbe telik elérni a 100 km/óra tempót, a végsebesség 202 km/óra.

A modellre vonatkozó információk a VW brit importőrétől származnak; egyelőre nem egyértelmű, hogy a Sportline egész Európában elérhető lesz, vagy csak az Egyesült Királyságban.