A 2021-es költségvetés terhére 34 Mercedes-Benz Conecto Next Generation beszerzésére biztosítanak forrást a BKV-nál. A Fővárosi Önkormányzat előfinanszírozásának köszönhetően azonban már idén decemberben forgalomba állhat 17 csuklós autóbusz, 17 szóló busz pedig várhatóan jövő év januárjában.

A most érkezett járművek technikai paraméterei megegyeznek az év eleje óta közlekedő, a BKV Zrt. Beruházási Tervéből finanszírozott 20+20 Conecto paramétereivel.

A budapesti igényeknek megfelelő módon több színű fényezés, nagyobb méretű, elhúzható oldalablakok, speciális vezetőülés, megerősített kivitelű (36 kW) légkondicionáló berendezés, a több ülőhely kialakíthatósága érdekében az ülések alatt elhelyezett üzemanyagtartály, LED-es belső világítás, komplett FUTÁR rendszer, extra fel- és leszállásjelzők és ajtónyitók (pl. ajtónyitó vakok és gyengénlátók számára), fedélzeti, valamint adatrögzítővel ellátott front- és tolatókamerák jellemzik az autóbuszokat.

Az új csuklós Mercedesek a cinkotai és a dél-pesti telephelyek által kiszolgált körzetekben, míg a szóló példányok jövőre a kőbányai trolibuszgarázs által kiszolgált területeken fognak közlekedni, a legelhasználódottabb autóbuszokat kiváltva.