Nemrég bemutattuk a Mercedes-Benz Actros fapados verzióját, amelyet elsősorban a közép-európai fuvarozók számára állítottak össze. Ehhez képest az Actros Edition 2 egy másik végletet képvisel, mert elsősorban a luxust és a kényelmet kereső egyautós fuvarozók igényeit hivatott kielégíteni.

A speciális kiadás mintegy 40 féle külső, illetve belső megjelenéssel készülhet. A hatás azonban mindegyik esetében “prémium”, a szó szoros értelmében. Mindez a látványos díszítő elemeknek, így többek között a fülkében alkalmazott karbonszálas burkolatoknak, a napa bőrborítású ajtókilincseknek, a fehér LED-es fényszóróknak, valamint a szintén fehér fényű, bi-xenon lámpákkal szerelt napellenzőnek köszönhető.

Rengeteg a csillag ezen a Mercedes Actroson 1

Teljesen digitális műszerfal.

Az Actros Edition 2 fülkéjét az éjszakai hangulatvilágítás varázsolja még otthonosabbá. A sofőr belülről csillagmintás, bézs árnyalatú, kívülről pedig fekete színű függönnyel “zárhatja el magát a külvilágtól”. Mindamellett elektromosan állítható napellenzők segítségével szabályozhatja a kabinba bejutó fényt akár pihenés, akár menet közben. A csillagok egyébként még az ágyneműhuzatról is visszaköszönnek, a maguk szolid módján. 

Az exkluzivitást tovább fokozza a bőrborítású multikormány, a szélvédő feletti napellenzőn olvasható Edition 2, valamint a kabin hátulján feltüntetett gigantikus Actros felirat. Ugyancsak egyedi megjelenést ad a járműnek a létraalváz rozsdamentes acéllal ellátott borítása, valamint a sportos kipufogó, ami körül szintén van néhány stílusosan elhelyezett csillagocska. 

Rengeteg a csillag ezen a Mercedes Actroson 2

Éjszakai létezésre felkészített Actros.

Az Actros Edition 2 digitális műszerfallal, digitális visszapillantó tükörrel, illetve vezetéstámogató rendszerek garmadájával készül. Ennek köszönhetően ez a modellváltozat képes a kettes szintű önvezetésre. Minderről az Active Drive Assist (ADA) gondoskodik, mely lényegében a sávtartó asszisztenst, a távolságtartó tempomatot és a gyorsító-fékező funkciókat kombinálja. Az ADA fékez, ha túl közel kerül az előtte haladó járműhöz, illetve gázt ad, míg el nem éri a kívánt sebességet. Emellett aktív kormányzással sávban tartja a járművet.

Rengeteg a csillag ezen a Mercedes Actroson 3

A 4×2-es hajtásképletű Actros 1863 LS hajtásáról hathengeres,15,6 literes, OM 473 típusú dízelmotor gondoskodik, amely 625 lóerős teljesítménnyel és 3000 newtonméteres maximális nyomatékkal rendelkezik.

A limitált szériás modellváltozat 2021 januárjától lesz rendelhető és összesen csak 400 darab fog készülni belőle. A jövendőbeli vásárlók két-, vagy háromtengelyes változatban GigaSpace, vagy BigSpace fülkékkel rendelhetik meg maguknak a különlegességet. Árat egyelőre nem tett közzé a Mercedes-Benz.

Kövess minket a Facebook-on!