Jelen állás szerint mindössze három forduló lesz idén a Kamion Európa-bajnokságban. Legalább is ezt lehet látni a sorozat hivatalos weboldalán. Érthetetlen, miért töröltek ennyi helyszínt, miért nem tartották meg legalább zárt kapuk mögött a korábbi versenyhétvégéket. Például úgy, ahogyan a Hungaroringen rendezik meg a kamionversenyeket a hétvégén. Mogyoródon ugyanis még az újságíróktól is negatív, 4 napnál nem régebbi koronavírus tesztet fognak kérni. 

Persze, keseregni nincs okunk, hiszen a nyíregyházi csapat versenyzője, Kiss Norbi mindössze négy ponttal lemaradva a második helyen áll összetettben Sacha Lenz mögött. Vagyis jó eséllyel indul Mogyoródon, főleg, hogy hazai pályáról van szó, ismeri már a Hungaroring minden kanyarját. Kiss Norbi ráadásul remekül kezdte a Kamion Eb-t, rögtön megnyerte az első futamot, majd egy fékhiba fosztotta meg az újabb győzelemtől Csehországban, de így is dobogón zárt. 

Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy hazai közönség előtt versenyezhetek. Aztán áprilisról a járvány miatt októberre került át a futam, de sokáig bíztunk abban, hogy hatalmas szurkolótábor előtt körözhetünk a Hungaroringen. Végül az élet ezt átírta, zárt kapuk mögött kell versenyeznünk, de mivel a televízió élőben közvetíti a futamokat, bízom abban, hogy sokan követik majd az eseményt” – hívta fel a figyelmet a Révész TRT pilótája. 

Hozzátette: köszöni  a Révész Cégcsoportnak és Révész Bálintnak, hogy eljuthattak idáig, és mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el a hazai versenyen. “Szoros a pontállás összetettben, ezért nem nagyon fér bele hiba egy futamban sem, hogy a végén az élmezőnyben zárjunk” – emlékeztetett a kétszeres Európa-bajnok. 

A Révész TRT csapat idén debütált a Kamion Eb versenysorozatban. A csapatváltás kapcsán a Kiss Norbival készített interjú ezen a linken érhető el. A tervek szerint a hétvégén négy futamot rendeznek, kettőt szombaton, kettőt pedig vasárnap.  Érdekesség, hogy ezúttal az ETRC-vel egy időben rendezik meg a túraautó-világkupát is, így a nézők egy hétvégén szoríthatnak Michelisz Norbinak és Kiss Norbinak. A túrautó- és kamionversenyeket magába foglaló Super Racing Fesztivál összes futamát a Sport TV élőben közvetíti most hétvégén. 

A Kamion Európa-bajnokság utolsó futamát novemberben rendezik meg Olaszországban. 

Kövess minket a Facebook-on!