A kínai Sun Ganggal elképesztő szerencsétlenség történt, ennek ellenére meg tudta őrizni a hidegvérét és képes volt jó döntést hozni. A férfi egy javításra vitte be a teherautóját egy szervizbe Xinmin városában, ami 60 kilométerre található Liaoning tartományának fővárosától, Senjangtól. A javítás során éppen egy alkatrészt hegesztettek a kamionon, amikor a félpótkocsi hirtelen lángra kapott. 

Mindez azért történhetett meg, mert a kamion előzőleg dinnyét szállított és a szerelő nem vette figyelembe, hogy a félpótkocsin lévő szalma borítás lángra kaphat. Mivel azonban rendkívül gyúlékony anyagról van szó, ezért a tűz rendkívül gyorsan terjedt. “Abban a pillanatban nem volt sok idő gondolkodni, eszembe jutott, hogy tele volt a tank gázolajjal, ezért beugrottam a fülkébe és kihajtottam a szervizből, miközben a pótkocsi már hatalmas lángokkal égett” – árulta el Sun Gang. 

Nem mindennapi ajándékot kapott a hős kamionos 1

A kamionos ezzel rengeteg ember életét mentette meg, mivel a szerviz egy nagyon forgalmas helyen volt, ráadásul nem messze tőle még egy benzinkút is volt.  A férfinek sikerült kihajtania egy olyan útszakaszra, ahol már nem tudott volna átterjedni a tűz lakóépületre. Ezután kiugrott a fülkéből és végignézte, ahogyan leég az egyébként hitelre vásárolt kamionja.

Nem mindennapi ajándékot kapott a hős kamionos 2

“Természetesen mindenki a családomból örült annak, hogy jól vagyok, és hogy senki sem sérült meg. De a kamion teljesen megsemmisült, ezért mindannyian szomorúak voltunk, hogy mindent kezdhetünk elölről” – mondta a kamionsofőr. Sun Gang története eljutott az egyik kínai járműgyártóhoz, a First Automotive Workshöz (FAW), ahonnan július végén felhívták a férfit, hogy egy vadonatúj FAW Jiefang nyergest szeretnének neki adományozni hős tettéért. A férfi először nem akarta elhinni a dolgot, azt hitte, hogy valaki szórakozik vele, de mikor behívták a hivatalos átadásra, akkor esett csak le neki, hogy ennek fele sem tréfa. 

A FAW J7-es nyerges vontató kulcsának átvétele után a férfi felajánlotta, hogy felajánlja jótékonysági célokra az első fuvarért járó összeget. 

Kövess minket a Facebook-on!