Négy év után a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző kiszáll a Tankpool24 Mercijéből. Ezt a versenyző saját közösségi oldalán jelentette be. “Négy év, sok győzelem, még több dobogós helyezés és egy Európa-bajnoki harmadik hely után eljött a búcsú ideje” – fogalmazott a szombathelyi pilóta.”Bár a bajnokságot nem sikerült megnyerni, azért szerintem minden várakozáson felül nagyokat mentünk és sok szép eredményt értünk el”- tette hozzá a versenyző. 

Kiss Norbi 2011-ben kezdett versenyezni a FIA ETRC-ben és teljesítménye szezonról szezonra javult. 2013-ban már a negyedik helyen fejezte be a szezont, egy évvel később pedig Európa-bajnok lett az Oxxo Truck Racing csapatával. Bajnoki címét a következő szezonban meg tudta védeni, ráadásul szenzációs formával, ugyanis 2015-ben gyűjtötte eddig a FIA ETRC-ben a legtöbb pontot (599), amióta versenyez a mezőnyben. 

Kiss Norbi távozik a Tankpool24 csapatától 1

Itt az idő, menni kell. 

A 2016-os évnek ugyanakkor már a Tankpool24 csapatával vágott neki és összesen négy szezont teljesített a német istállóval. Ez idő alatt 2017-ben sikerült elérni a legjobb helyezést velük, akkor a dobogó harmadik fokáig jutott. Tavaly viszont a sorozatos technikai problémák miatt csak a hatodik helyre ért fel a versenyzők egyéni listáján. Az új csapat neve még nem ismert, annak bejelentését későbbre ígérte Kiss Norbi, de még van rá ideje. 

A FIA ETRC tájékoztatása szerint a terveknek megfelelően idén mind a nyolc helyszínen lesznek Kamion Eb futamok, ugyanakkor az már biztos, hogy később kezdődik a szezon. Mint ismeretes, eredetileg ebben az évben a Hungaroringen rajtolt volna el a FIA ETRC mezőnye április 25-én, azonban a hazai versenyhétvégét június 16-17-re halasztották. A Kamion Európa-bajnokság a jelenlegi állás szerint a május 23-24-i hétvégén startol az olaszországi Misanóban. Nagy kérdés azonban, hogy Olaszország hogyan tud megküzdeni addigra a koronavírus-járvánnyal.