Az egész világon rendkívül népszerű az új Suzuki Jimny, melyet tavaly mutattak be és számtalan kreáció készült már belőle, a legkülönfélébb tuningműhelyek készítettek hozzá szetteket. Páran poénból Mercedes G-osztály mellé vásárolták meg a hasonló dobozforma miatt.

A Jimny viszont elsősorban nem divatcikk, hanem egy kemény terepjáró. Alvázas felépítése viszont megengedi, hogy könnyen platóssá alakítsák – ezt lépte meg egy kereskedő Új-Zélandon.

A Jimnyt az oldalsó ajtók mögött elvágták és egész szépen eldolgozták a fülke falát. Belülről még szőnyeg is jutott rá, hogy gyári hatást keltsen. A plató ugyan nem nagy, de egy raklapnyi cucc azért ráfér.

Erdészeknek vagy vadászoknak, akik egyébként sem használják ki a négyfős kabint, ellenben néha jól jönne nekik a raktér, ideális választás lenne. 

A Jimny a legaranyosabb pick-up 3A Jimny a legaranyosabb pick-up 4

Az átalakításhoz alap a Jimny belépőváltozata, amiben az 1,5-ös, 102 lóerős négyhengeres motorhoz ötsebességes automata váltó jár, a fényszórói halogének, de Bluetooth-kihangosító és rádió persze van az autóban. Egyedül a függönylégzsákot távolították el az átalakítás során, erre egy matrica is figyelmeztet a műszerfalon. Az átalakítás 2,2 millió forintnyi összegbe kerül az autó árán felül.