Sokan kíváncsiak a fuvarozásból élők életére, ezt jól mutatja a hazai videós vonalon sikeresnek mondható “Több, mint kamionos csatorna”. Egyre több feliratkozó, egyre hosszabb, érdekesebb videók, és ami nálunk működik, az Lengyelországban is érdekes a közönség számára. 

Rengetegen nézik a kamionosként videózó szőke lengyel hölgyet 1

A helyi kamionos videósok egyike egy harmincas éveiben járó hölgy, aki 2013-ban indította csatornáját, és már első videóival milliós nézettséget ért el. Sikerének egyik titka az lehet, hogy nem játszik szerepet, nincs előre megírt forgatókönyv, egyszerűen bemutatja, hogy milyen kihívásokkal néz szembe egy nő a 40 tonnás vontatmányok világában, hogy áll be a parkolóba, mit eszik, mit főz a kabinban, és hasonlók. 

Rengetegen nézik a kamionosként videózó szőke lengyel hölgyet 2

 

Iwona Blecharczyk története viszont nem csak ezért érdekes. A kamionos karriert abszolút saját döntésként vállalta, félretéve az angol tanári diplomáját, bevállalva a szokatlan döntéssel járó akadályokat. Mert akadály az volt bőven, miután megszerezte a jogosítványt, hiába küldte el jelentkezését több álláshirdetésre, sorra kapta a visszautasításokat. Egy belga-német szállítási vállalat válaszolt, akik irodai munkát ajánlottak, de Iwona csak vezetni akart.

Makacs kitartása 2011-ben négyhetes próbaidőt eredményezett, ami annyira jól sikerült, hogy azóta is rója a kilométereket. Immár túlméretés szállítmányok fuvarozásával is foglalkozik, és kitartóan gyártja a videókat, hol a palacsintakészítésről, hol a szélerőművekhez szállított hatalmas lapátokról.