A Stuttgarttól északra lévő Bietigheim városka lakói különleges buszokon utazhatnak. A helyi közösségi közlekedési viszonylatokat is üzemeltető Spillmann  ugyanis olyan második generációs Mercedes-Benz Citaro buszokat vásárolt, amelyek bár kívülről egységes megjelenéssel rendelkeznek, utasterük egyedi megjelenést kapott. A magántársaság kérésére a mannheimi gyár öt, egymástól független tematikus buszbelsőt alkotott meg. 

Ennek megfelelően van asztronómiai, vintage, bietigheimi, mobilitási és műugró tematikájú Citaro. A buszbelsők közül az egyik leglátványosabb megjelenéssel a csillagászati kivitel büszkélkedhet, amely olyan hatást kelt, mintha az autóbuszon ülök valójában a Hold napos oldalán ücsörögnének, a Földre nyíló kilátással. Ezt a hatást elsősorban a Hold talajára hajazó padlózat, valamint az oldalfalakra ragasztott világűr képe teremti meg. 

Ennél menőbb buszbelsőket most nem látsz egy ideig 1

Az utasoknak olyan érzésük lehet, mintha a Holdon járnának.

A műugró buszbelső lényegében a vizes témát jeleníti meg, ennek megfelelően hajódeszka hatású padlózatot, sárga színű üléseket kapott, oldalfalait pedig a tengervízre emlékeztető borítással látták el. A vintage témánál az 1960-as évekre jellemző retró reklámok teszik különlegessé a Citaro utasterét, míg a lokálpatrióta érzéseket előcsalogató busznál pedig a Bietigheim-Bissingen régió nevezetességei elevenednek meg az autóbuszok belső oldalfalain. A mobilitás tematikát pedig a Citaró 3D-s aszfaltmintázatú padlózatával hozták létre, amit gumiabroncsnyomokkal és útburkolati jelekkel tettek még valósághűbbé. 

Ennél menőbb buszbelsőket most nem látsz egy ideig 2

A vizes témát is jól fogták meg a szakemberek.

Persze nem csak a látvánnyal akarják lenyűgözni az utasokat. A négy, szóló kivitelű hibrid autóbusz, valamint a csuklós autóbusz fedélzetén wifi, légkondicionáló és USB-töltőpont is van.  Vajon mi lenne, ha Magyarországon is készülne néhány egyedi buszbelső városi buszok számára? Valószínűleg a Balatont és a fürdővizeket megjelenítő utastéri megjelenésben nemzeti konszenzus lenne.