Karácsony előtt néhány nappal mesébe illő történet részesei lehettek a munkaidejüket töltő kamionosok a kanadai Brit Kolumbiában. Történetünk színhelye a néhány ezer lakosú Princeton, azon belül is az autópálya mellett lévő A&W Canada étterem parkolója, ahol több kamion rekedt egy időre a környéket sújtó erős havazás miatt. A Cascade-hegység mellett fekvő település egy időre elszakadt a külvilágtól, útjai járhatatlanok voltak nemcsak a személyautók, de a kamionok számára is. 

Az A&W étterem parkolójában veszteglő kamionosok bíztak abban, hogy minél hamarabb tovább indulhatnak, de időközben rájuk esteledett. Az étterem személyzete szerint egyszer csak egy titokzatos férfi lépett oda a pulthoz és 200 kanadai dollár, vagyis átszámítva 45 ezer forint értékben ajándékkártyát vásárolt a parkolóban rekedt kamionsofőröknek, hogy megvacsorázhassanak. 

Egyszerűen fantasztikus meglepetés volt. Kamionsofőrként hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy néha váratlan helyzetek miatt több ideig kell vesztegelni valahol. Ha pedig mindez a hó miatt történik, akkor viszont elképzelni sem tudja az ember, mire számítson. Mindenki nagyon meglepődött, ez nagyon kedves gesztus volt” – mondta Marc Herr a kanadai Global News-nek, aki egyike volt annak a 40 sofőrnek, akik ingyen hamburgert ehetettek az A&W étteremben.

A kamionosok végül csak másnap indulhattak tovább, így a segítség nagyon hasznosnak bizonyult. Hogy ki volt ez az önzetlen segítő, azt nem tudni, mert az volt a kérése, hogy ne derüljön fény személyére. Az A&W személyzete annyit azonban elárult, hogy egy helyi, princetoni lakosról van szó.