A következő évtized közepére a Peugeot minden személy- és áruszállító járműve elérhető lesz részben vagy teljesen elektromos kivitelben, azaz plug-in hibridként vagy villanyautóként. A fejlesztést a személyautók után könnyű haszonjárműveivel folytatja a márka.

A korábban bemutatott Boxer Electric után most a közepes méretű Expert / Traveller modellcsalád kapja meg a vállalat új fejlesztésű elektromos hajtásláncát. Az EMP2 padlólemezre épülő modell e-verziója kétféle kivitelben lesz elérhető: a kisebbik, 50 kWh kapacitású akkumulátorcsomaggal szerelt verzió 200 kilométert tud megtenni a lítium-ion akkumulátorok teljes feltöltésével; a nagyobbik, 75 kWh kapacitású változat másfélszer ennyit, 300 kilométert mehet egy töltéssel. Az idén májusban bemutatott Boxer Electric 225, illetve 270 kilométeres hatótávolsággal készül, karosszériahossztól függően.

A többféle hatótávolság értelme, hogy a vállalkozások így szállítási igényükhöz igazodva választhatnak modellt. Ezzel elkerülhető a feleslegesen nagy kapacitású akkumulátorokkal járó többletköltség, illetve extra tömeg, valamint csökkenthető a modellek teljes élettartamára vetített környezeti terhelés.

A Peugeot Expert / Traveller páros elektromos változatai ugyanúgy az észak-franciaországi Hordain üzemében készülnek majd, mint a tradicionális dízelmotorokkal szerelt kivitelek. A kész karosszériába a kelet-franciaországi Trémery-ben építik be az elektromos hajtáslánc elemeit: a villanymotort, az akkumulátort és a szabályozó egységet.