Csalódottan búcsúzott Franciaországtól Kiss Norbi, a Tanpkpool24 kétszeres Európa-bajnok versenyzője. A pilótának a műszaki hibák miatt katasztrofálisan sikerült a szombati versenynapja Le Mans-ban, de vasárnap sem tudott javítani a Mercedesszel. Szombat éjszaka a csapat motorcserén dolgozott, hogy másnap Kiss Norbi immáron új erőforrással tudja folytatni a versenyt. A balszerencsés sorozat azonban a versenyhétvége másnapján sem szakadt meg. 

„A füstölés megoldódott, de jött helyette más. Az első versenyen egy ártatlan koccanásban eltört az egyik kormányirányító kar, és hiába indultunk jó helyről, kiestünk az első futamon. A fordított rajtrácsoson az utolsó helyről indultam, amikor meghalt a turbó a járműben” – idézte fel a történteket a szombathelyi versenyző. Norbi szerint csak a teljesen új fejlesztésű motor oldhatja meg a problémákat hosszú távon, és már csak jövőre.

Az idei évnek az eredmények szempontjából itt vége, nincs mit kergetni, az ötödik helyünk is veszélybe került. A helyzet nem rossz, de az év vége nagyon balszerencsés lett. Nem adjuk fel az álmainkat, mindent megteszünk azért, hogy ez a motor kikerüljön az autóból és bekerüljön az új. Mindentől függetlenül a szezonzáró hétvégén Jaramában megpróbáljuk kihozni a maximumot a lehetőségeinkből, és reméljük, hogy télen lesznek pozitív fejlemények” – zárta értékelését a pilóta. 

Le Mans-ban a négy különböző futamot négy különböző pilóta nyerte, tehát meglehetősen kiegyenlített volt a mezőny. Szombaton Jochen Hahn és André Kursim, vasárnap Adam Lacko és Sascha Lenz győzedelmeskedett.  A bajnokságot fölényesen vezeti a német Hahn 318 ponttal, őt követi Albacete és Lacko. Az FIA ETRC szezonzáró spanyolországi fordulóját október 5-6-án rendezik Jaramában.