A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya több társhatósággal közösen tartott ellenőrzést 2019. szeptember elején az M3 autópálya őri felhajtójánál.

A rendőrök a fokozott ellenőrzés ideje alatt visszatartottak egy román honosságú tehergépjárművet, mivel annak több gumiabroncsa annyira kopott volt, hogy a haszonjármű további közlekedése közvetlen veszélyt jelentett volna a közúti közlekedés biztonságára.

A rendőrök a jármű üzembentartójával szemben 800 000 Ft közigazgatási bírságot szabtak ki. A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy gépkocsijaik gumiabroncsainak állapotát rendszeresen ellenőrizzék, és amennyiben azok a kopáshatárt elérték, azonnal cseréljék. Ne feledjék, felelőtlen döntésükkel másokat is veszélybe sodorhatnak, hiszen a kopott gumiabroncsok következtében a jármű menetstabilitása megváltozik, ami rendkívül balesetveszélyes.

Kopott gumikért járt a 800 ezer forintos bírság a román teherautónak 1Kopott gumikért járt a 800 ezer forintos bírság a román teherautónak 2Kopott gumikért járt a 800 ezer forintos bírság a román teherautónak 3