A Nürburgringen rendezett versenyhétvége első időmérőjén a Mercedesszel versenyző pilóta a negyedik helyet szerezte meg. A rajt utáni kanyarokban jó eséllyel tudott harcolni a harmadik helyért, ami végül sikerült is, magyar pilóta el tudta venni a pozíciót Sascha Lenztől, így rögtön az első futam végén dobogóra állhatott.  A szombati versenynap második futamán azonban már nem volt ilyen szerencsés.

Az egyik beugrós versenyzővel összeakadtam egy kanyarban. Olyan széles ívben fordult, hogy azt hittem, elenged minket, úgyhogy mentem tovább az ideális íven, amikor egyszer csak felém mozdult és beforgattam. Az ütközéstől eltört az egyik lengéscsillapítóm, és nem tudtam befejezni a versenyt” – jegyezte meg a futam után a Tankpool24 pilótája.

Nem indult sokkal jobban a vasárnap sem, de a második futamra Fortuna ismét Kiss Norbi mellé állt és a kétszeres Európa-bajnok versenyző megszerezte negyedik futamgyőzelmét az idei sorozatban. A vasárnapi időmérőn a második rajtkockára tudta magát kvalifikálni, így minden esélye megvolt a dobogóra, sajnos azonban eleinte mégsem a várakozásoknak megfelelően alakult a verseny.

A rajtot félig-meddig túléltük, Sascha Lenz viszont hátulról nekem jött, teljesen letolt egyenesen a bukótérbe, próbáltam fékezni, de esélyem sem volt. Visszacsúsztam a 15. helyre, nagyon sajnáltam, mert meglehetett volna a dobogó. Hetedikként értem célba, ami megint második rajthelyet jelentett a fordított rajtrácsos futamra” – emlékezett vissza a Tankpool24 pilótája.

Kiss Norbi első lett Németországban 1

A nürburgringi fordulót, valamint a kamion-Eb idei szezonjának első felét lezáró futamon aztán kiváló eredmény született. A 34 éves versenyző az előző futamhoz képest taktikusabban versenyezhetett. Kiss Norbi egykori csapattársa, André Kursim hibájára utazott, míg végül bejött a számítása. “Csak türelmesen meg kellett várnom, amíg hibázik a sikánnál. Rosszul gyorsított ki, be tudtam menni mellé és megelőztem. Sikerült megnyerni a futamot, győzelemmel zárni a szezon első felét, ami nagyon sokat jelent nekem és a csapatnak is, nagyon örülök ennek az eredménynek” – tette hozzá a magyar versenyző.

A kamion-Eb mezőnye négy forduló után nyári szünetre megy és a széria augusztus 31-én folytatódik a csehországi Mostban. Egyéniben a versenyzők listáját Jochen Hahn vezeti 197 ponttal, őt követi Antonio Albacete 130 ponttal, a harmadik helyet pedig Adam Lacko foglalja el 122 ponttal. Kiss Norbi jelenleg a negyedik, egy ponttal lemaradva a cseh versenyző mögött.