A kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző a vasárnapi időmérőn az ötödik helyet szerezte meg. „Az időmérő megint nagyon jól sikerült, csak három tizeddel maradtam le Jochen Hahn mögött, ami nagyon jó eredmény figyelembe véve, hogy a rajtnál általában hogyan viszonyulnak egymáshoz az autóink. Sajnos az első versenyen megint nem tudtam megtartani a helyemet, visszacsúsztam az ötödikre, ott is maradtam a végéig” – jegyezte meg Kiss Norbi a verseny után.

Kiss Norbi a vasárnapi második futamnál már nagyot lépett el előre. “A fordított rajtrácsos futam kicsit izgalmasabb volt. Jobban jött ki a rajt, negyedik maradtam, de már az első körben tudtam előzni kívülről a hosszú kanyarban, aztán két körrel a vége előtt Saschát is lehagytam a második helyért. Nem mondom, hogy nem volt kemény manőver, de nem volt annyira veszélyes, hogy amiatt másfél órát töltsünk a felügyelőknél. Végül szóbeli figyelmeztetést kaptam csak, de ezt sem tartom indokoltnak” – foglalta össze a történteket a magyar versenyző.

Kiss Norbi tehát a zárónapon egy ötödik és egy második helyet szerzett, ami egyáltalán nem rossz eredmény a Tankpool24 pilótája szerint. A kamion-Eb-t jelenleg a német Jochen Hahn vezeti 144 ponttal, őt követi honfitársa Steffi Halm 103 ponttal, a harmadik helyen pedig Kiss Norbi található 95 ponttal. A kamion-Európa-bajnokság két hét múlva a Tankpool24 hazai pályáján, a Nürburgringen folytatódik. A német futam egyben a széria félidejének is tekinthető, mivel a kamion-Eb a nyolcadik helyszínen, a spanyolországi Jaramában zárul majd október elején.