Kiss Norbi a vasárnapi délelőtti időmérő edzésen a negyedik rajtrácsot szerezte meg és az első futamon sikerült sokáig megtartania ezt a helyezést, ám egy szerencsének köszönhetően mégis a dobogó harmadik fokára állhatott fel a végén. A német Sascha Lenz ugyanis több mint egy körrel a leintés előtt hatalmasat hibázott és kicsúszott a pályáról. A vasárnapi első futamot a szombatihoz hasonlóan a címvédő és ötszörös Európa-bajnok Jochen Hahn nyerte, a második helyen pedig a szintén német Stephanie Halm végzett.

A vasárnapi második és egyben a magyar versenyhétvége zárófutamán a német André Kursim állhatott fel a dobogó legfelső fokára, aki ezzel begyűjtötte karrierjének negyedik Kamion Eb futamgyőzelmét. A Don’t Touch Racing pilótája a második rajtrácsról indult és már az első kör végére megelőzte az első helyről induló Jamie Andersont. André Kursim egészen a végéig megőrizte az első helyet, azonban mögötte ádáz csata dúlt a leintésig.

Alaposan megdolgozták Kiss Norbi versenykamionját 1

Jamie Andreson meglehetősen hamar elveszítette dominanciáját és a futam félidejében már a középmezőnyben versenyzett. A szoros küzdelmekben a spanyol Antonio Albacete felküzdötte magát a harmadik helyre, azonban René Reinertet már nem tudta megelőzni. Mögötte Jochen Hahn és Stephanie Halm ért be a célba, Kiss Norbi pedig a hatodik helyen fejezte be a versenyt. A magyar versenyző nagyon sokáig derekasan harcolt azért, hogy előrébb juthasson, de a futam végére csak Jamie Andersont tudta maga mögé utasítani.

Sascha Lenz elképesztően nagyot autózott a zárófutamon, ugyanis a mezőny végéről indulva mindössze három kör alatt felküzdötte magát a legjobb nyolc közé, Kiss Norbit azonban képtelen volt megelőzni az 54 éves veterán és végül a harmadik helyen ért célba.

A Kamion Európa-bajnokságot két versenyhétvége után Jochen Hahn vezeti 94 ponttal, őt követi Antonio Albacete 71 ponttal, majd a dobogó harmadik fokát Kiss Norbi foglalja el a pilóták rangsorában. A sorozat július első hétvégéjén folytatódik Szlovákiában, a Slovakiaringen.

Fotók: Aranyi Péter