A jármű tetejére telepített Panto Uppal az akkumulátor-technológiás buszok töltése elsősorban ott válhat egyszerűbbé, ahol nincs hely a nagyobb flottát kiszolgáló töltők telepítésére. A telephelyi szekvenciális töltési rendszerrel kombinálható áramszedővel 50-150 kW teljesítménytartományban, maximálisan három busz egyidejű töltése valósítható meg gyorsan és egyszerűen.

A közlekedési társaságoknak ugyanakkor lehetőségük van az automata áramszedővel a buszjáratok végállomásán is tölteni a járművek akkumulátorait a 150-600 kW közötti teljesítménytartományban. Így a járműveknek nem kell visszatérniük a garázsba a töltés idejére és több ideig lehetnek forgalomban a napi utasszállítás során. A Panto Upot  távoli diagnosztikai és hibakezelési eszközökkel is ellátták, emellett részletes statisztikai adatokat biztosít az üzemeltetők számára a járműtöltésről.

Az ABB 2010-ben jelent meg az e-járművekhez fejlesztett töltési megoldások piacán. Napjainkra már több mint 10 500 villámtöltőt értékesített a világ 73 országában.