A Nagyerdei Víztornyot és a régi debreceni városházát ábrázoló Mercedes-Benz csuklós buszok állnak forgalomba szombaton Debrecenben. Mint ismeretes, az 1843-ban felhúzott épületben lakott később Kossuth Lajos a családjával és az egykori városháza titkos levéltárában őrizték egy ideig a magyar Szent Koronát is.

Látványos dekorációt kaptak az új debreceni buszok 1
Látványos dekorációt kaptak az új debreceni buszok 2

Látványos dekorációt kaptak az új debreceni buszok

Látványos dekorációt kaptak az új debreceni buszok

Látványos dekorációt kaptak az új debreceni buszok 9
Látványos dekorációt kaptak az új debreceni buszok 10
Látványos dekorációt kaptak az új debreceni buszok 11
Látványos dekorációt kaptak az új debreceni buszok 12
Látványos dekorációt kaptak az új debreceni buszok 13
Látványos dekorációt kaptak az új debreceni buszok 14
Fotó megosztása:

A debreceni utazóközönség öt darab ilyen, Mercedes-Benz Conecto autóbuszt vehet birtokba, amelyeket az Inter Tan-Ker Zrt. helyi üzemében szereltek készre. A teljes mértékben alacsonypadlós autóbuszok 18 méter hosszúak, 2,55 méter szélesek, magasságuk pedig klímával eléri a 3,1 métert. A csuklós buszok egyszerre 149 utas szállítására alkalmasak és utasterükben viszonylag magas az ülőhelyek száma, azokból 38  áll az utasok rendelkezésére.

A második ajtónál babakocsival és kerekesszékkel közlekedők számára kialakított peron rész található, a mozgássérültek fel- és leszállását kihajtható rámpa segíti. Az új csuklósok hajtásáról 10,7 literes, 360 lóerős (265 kW) Mercedes-Benz OM 470 motor gondoskodik, az erőátvitelért pedig hatsebességes ZF EcoLife automata váltó felel.

Látványos dekorációt kaptak az új debreceni buszok 15

Az új autóbuszok egyikével a Debrecen Drive rendezvényen ismerkedhetett meg a nagyközönség.

Az ITK és a DKV tíz évvel ezelőtt konzorciumban nyerte el az autóbusz-közlekedésre vonatkozó, közszolgáltatási tendert a városban és azóta is közösen biztosítják a szolgáltatást. A jövőben várhatóan még több új, hazánkban készre szerelt csuklós Conecto állhat forgalomba Debrecenben. Az ITK-hoz már megérkeztek az első alvázak a spanyolországi Mercedes-Benz gyárból, így a cégcsoport megkezdheti a Reform buszok sorozatgyártását.