Ebben az évben is keresik az ország legjobb sofőrjét az 5 Tengelyen biztos kézzel című vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny keretében. Az immáron hetedik éve megrendezendő vetélkedőn a résztvevők egy DAF nyerges vontatón tehetik próbára tudásukat, mivel a verseny főszponzora a holland teherautógyár hazai képviselete, a DAF Hungary Kft. lett.

Az ORFK-OBB és a NiT Hungary szervezésében, a zsámbéki Drivingcampen megvalósuló versenysorozat kiemelt célja, hogy népszerűsítse a kamionsofőrködést, mint foglalkozást annak érdekében, hogy megszűnjön az ágazatban uralkodó munkaerőhiány. A vetélkedő ugyanakkor nem csak a versenyzésről szól, hanem a közösségépítésről is, hiszen az elmúlt években barátságos, családias légkört sikerült kialakítani.

Kísérőeseményként családi napot is rendeznek, ahol a kicsik barátságos és kötetlen módon ismerkedhetnek meg a biztonságos közlekedéssel. A  versenyre a nevezési idő június 14-én kezdődik és augusztus 11-én zárul. A győztes sofőr idén is egymillió forintot vihet majd haza.

Már készülhetnek az ország legjobb sofőrjei 1

Idén a szokásosnál később, május 8-án rendezik meg a Busexpót Zsámbékon, ahová nemcsak a forgalmazókat és a gyártókat, hanem a személyszállításban érdekelt cégeket is várják. A szervezők tájékoztatása szerint a kiállítói helyek több mint fele elkelt, de még április 5-ig lefoglalhatók a standok.

A kiállítói terület gyarapodását jól érzékeltetik a számok, hiszen míg három évvel ezelőtt csak 4 600 négyzetméteres területen, addig 2018-ban már 6 000 négyzetméteres területen tudtak berendezkedni a részt vevő cégek. Az előző évekhez hasonlóan a Busexpóval egy időben idén is lesz Országos Személyszállítási Szakmai Konferencia, amelyre március 18-tól regisztrálhatnak az érdeklődők.