Nemrég a szlovák autópályán, a Pozsony közelében haladó autó sofőrje arra lett figyelmes, hogy a motorháztető alól lángok csapnak fel.  A nő azonnal leállította a járművet a leállósávban, majd kiszállt belőle, hogy megnézze, mi lehet a baj. Ekkor azonban már akkora volt a tűz, hogy nem lehetett megfelelő eszköz nélkül eloltani. A kétségbeesett nő azonnal segítségért kért az autópályán haladóktól, de a legtöbbjük egyszerűen továbbhajtott.

Egy kamionos végül megállt, kiszállt és azonnal odavitte a tűzoltó készülékét, hogy eloltsa a járműben keletkezett tüzet. A gyors reakciónak köszönhetően nemcsak az autó úszta meg nagyobb kár nélkül, hanem a nő kutyája is megmenekült, ugyanis mint utólag kiderült, a hátsó ülésen egy eb utazott. Ezt követően a lengyel kamionos továbbhajtott, a nő pedig megvárta az autómentőt.


A szlovák nemzetiségű sofőr ijedtségében elfelejtette elkérni a kamionsofőr adatait, ezért Facebookon kért segítséget. A posztot rengetegen látták, nagyon sokan tudni akarták, ki volt ez a bátor kamionsofőr. Végül meglett a lengyel kamionos, akinek a nő megköszönte a segítségnyújtást.

A fenti eset jól példázza, hogy a negyventonnás kamionok volánja mögött vannak empatikus emberek, akik nem rettennek meg egy kis segítségnyújtástól, ha baj van. Pedig nekik aztán tényleg időben ott kell lenni mindenhol.