A kanadai Ron Gubson története nagyon sok embert megérintett. A 69 éves férfi 40 évet töltött a kormány mögött. Nagyon szerette a kamionvezetést, azonban idővel neki is nyugdíjba kellett vonulnia. Ezután sem a kényelmes fotelt és a tévét választotta, hanem nyitott egy teherautó-alkatrész kereskedést. Egy darabig minden rendben volt, majd októberben az orvosok előrehaladott gyomor- és vastagbél rákot diagnosztizáltak nála.

A férfi az áttétek miatt úgy döntött, elutasítja a kezelést és nem teszi ki magát a kemoterápiának. Az orvosok azt mondták neki, legfeljebb két hetet élhet még. A nyugdíjas kamionos elhatározta, hogy életének hátralévő napjait inkább családja és rokonai körében tölti az Ontario állambeli Tarában. A hír hamar eljutott volt kollégáihoz is, mivel Rob ismertnek számított kamionos körökben. Ők úgy döntöttek, hogy szeretnének méltó búcsút venni a férfitól, ezért elhatározták, teljesítik utolsó kívánságát.

Ez volt egy kamionos utolsó kívánsága 1

Rob Gunson egyetlenegyet szeretett volna: utoljára vezetni egy csőröst. Fiai – Greg, Geoff és Jamie – úgy döntöttek, hogy megszervezik a férfi utolsó útját. Végeredményben 61 kamion csatlakozott a menethez.  A konvoj élére Rob Gunson állt, aki saját teherautóját vezethette. “Valószínűleg életemben először nekem kellett megmondanom neki, hogy milyen útvonalon menjen” – jegyezte meg Greg, az esemény kapcsán. Rob utolsó útja az alig ezerfős községen keresztül vezetett a férfi  boltjáig, ahol több mint 500 ember gyűlt össze a búcsúztatására.

A gesztus nagyon meglepte a nyugdíjas kamionost. “Nem érzem magam depressziósnak, vagy levertnek. Nagyon jó érzés, hogy az ember számíthat a családjára és a barátaira ilyen helyzetben” – jegyezte meg meghatódva Rob a The Sun Times riporterének. Rob Gunson november 15-én, otthonában elhunyt. Bár a végzetet ő sem tudta elkerülni, személye megmutatta, milyen összefogásra képesek a kamionosok egy nemes ügy érdekében.