November elején rablógyilkosok megöltek egy 44 éves kamionsofőrt egy parkolóban, kamionját pedig teljesen kifosztották. A történet nemrég kapott nagyobb nyilvánosságot a The New Indian Express-nek köszönhetően. Nem ez volt az egyetlen eset az indiai Karnataka államban, korábban ugyanis ismeretlenek több teherautót is kifosztottak. A helyi rendőrség úgy döntött, hogy egyedi módszert alkalmaz az elkövetők elfogására.

Ennek érdekében háromfős akciócsoportot hoztak létre, a helyi rendőrfőnök részvételével. A hatóság emberei, egyenruha helyett civil öltözetben, kamionsofőrként töltötték munkanapjaikat egy kamionparkolóban, az erre a célra kibérelt kamionokban. A csapdaként felállított járművektől nem messze pedig kollégáik álltak őrszemet arra az esetre, ha eldurvulnának az események.

Az akció nem volt eredménytelen, ugyanis néhány nap elteltével feltűntek a tettesek a helyszínen. Mivel megkísérelték kifosztani a teherautókat, a rendőrség emberei a helyszínen letartóztatták és előállították őket. Érdekes módon az elkövetők az utolsó pillanatig állították, hogy ők kamionsofőrök és nem akartak semmi rosszat tenni.

Végül több kamionsofőr is felismerte és azonosította őket. A tolvajok ezek után azzal próbáltak védekezni, hogy ők csak külföldi rendszámmal rendelkező kamionokat fosztottak ki. Állításuk szerint azért, mert úgy vélték, a külföldi kamionosok kevesebb támadást jelentenek a rendőrség felé, mert attól félnek, hogy a hosszú procedúra miatt nem tudják időben leszállítani az árut.