A Tankpool24 magyar versenyzője a poklok poklát élte át a szombati versenynapon, amikor az első futamnál bekövetkezett ütközés miatt őt büntették meg.  A második futamon pedig kormányműhiba miatt nem tudott érdemi eredményt produkálni. A szezon utolsó versenynapján, vasárnap sem termett sokkal több babér a szombathelyi pilótának.

Kiss Norbi a soron következő futamon az ötödik helyről feljött a negyedikre, de nem tudta megtartani pozícióját, mert előjött ugyanaz a kormányhiba, ami még a szombati napon jelentkezett. Emiatt nem tudta befejezni a futamot. A fordított rajtrácsos elv szerint az utolsó futamon ezért a mezőny végéről kellett indulnia. Végül csak a hetedik helyre tudta behozni a Mercedes-Benz kamiont.

“Az igazság azonban az, hogy a szombaton történtek értelmetlenné tették az egész vasárnapi küzdelmet, valójában mindegy is, hogy negyedik vagy ötödik lettem összetettben” – értékelte a hétvége eseményeit Kiss Norbert.

Hozzátette: “A szezon nem indult rosszul, sokáig harmadik helyen álltunk összetettben. A zolderi és a mostani jaramai hétvége teljesen elvette az esélyünket.  Az elképesztően agresszív versenytársaimnak és a versenybírók döntéseinek köszönhetően elbúcsúzhattam a harmadik helytől. Sajnálom, hogy nem tudtunk jobb eredményt elérni, mert a csapat is többet érdemelt volna. Most pihenünk kicsit, tartunk egy kis szünetet, és dolgozunk a következő szezonon.”

Kiss Norbert a 2014-es és 2015-ös Európa-bajnoki győzelem, valamint a 2017-es bronzérem után 2018-ban ötödik helyen zárta a bajnokságot. Remélhetőleg jövőre sikerül a csapatnak megoldania a műszaki problémákat is, melyek a szezon második felében meglehetősen gyakran jelentkeztek.