Önjáró, villanymotoros lakókocsival jelentkezett a német Dethleffs. A kétszemélyes Coco modellt meglehetősen nagy kapacitású, 80 kWh-s lítium-ion akkumulátorral szerelték fel, amely a hálózatról éppúgy tölthető, mint a lakókocsi tetején elhelyezett napelemekről.

A megoldást kifejezetten elektromos autókhoz fejlesztette ki a Dethleffs, mert a megnövekedett terhelés drasztikusan lerövidítené azok hatótávolságát. Az oldalanként külön vezérelt (nyomatékvektor-szabályozott) hajtás viszont besegít a vontatásba: az elektronika mindig annyi nyomatékot küld a kerekekre, hogy a vonóhorog terhelése ne haladja meg az előre beállított értéket (pl. 100 kg)

Mivel a lakókocsi kerekeinek hajtása külön-külön szabályozható, a lakókocsi a menetstabilizálásba is képes besegíteni, elejét véve akár a beszitálásnak. Ugyanez a szelektív hajtás teszi lehetővé a szerkezet egyszerű mozgatását: a lakókocsi okostelefonos alkalmazásról vezérelve könnyedén körbeforgatható, leparkolható a kívánt helyre.

a videó a hirdetés után indul

A kempingben aztán a hatalmas akkuról működtethető minden fedélzeti fogyasztó, a lakókocsinak nincs (feltétlenül) szüksége elektromos csatlakozásra.

A legérdekesebb funkció mindazonáltal akkor lép előtérbe, amikor a lakókocsit nem használjuk: az akkucsomag háztartási energiatárolóként működik, amely például áramszünet esetén táplálhatja az otthonunkat.