Elődöntőjéhez érkezett az 5 tengelyen biztos kézzel elnevezésű vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny. A NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös megmérettetésének selejtezőjében kiderült, kik tartoznak a közé a negyven legjobb sofőr közé, akik részt vehetnek az őszi elődöntőn.

Az elődöntősök kiválasztására online teszt keretében került sor nemrég, legalább 500 fő részvételével. Ebben a szakaszban a versenyzőknek fél óra alatt kellett megválaszolniuk 30 kérdést. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy egy feladat megoldására egyetlen egy percük volt. Minden jó válaszért egy pont járt, és az elődöntőbe jutásért legalább 21 pontot kellett gyűjteniük.

A szervezők a továbbjutott 40 versenyzőt 4 csoportba osztották be. A gyakorlati elődöntőkre a Schmitz Cargobull bicskei telephelyén kerül sor szeptember 15-16. és 22-23. között. A döntőt október 6-án, a zsámbéki Drivingcamp tesztpályán rendezik meg, ahol kiderül, ki az ország legügyesebb, legrátermettebb sofőrje, aki ráadásul egymillió forintot is hazavihet majd. Az elődöntősök listája ezen a linken található.

Idén először átadják a “Örökös Legkiválóbb Magyar Kamionsofőr”-nek járó díjat is akkor, ha valaki harmadszorra nyeri meg 2018-ban a verseny fődíját. Ebben az évben a szervezők hagyományt teremtenek azzal, hogy a döntővel párhuzamosan családi napot is rendeznek, amelynek célja a biztonságos közlekedés alapszabályainak népszerűsítése a kisgyermekektől kezdve a felnőttekig.