A Ford megkezdte az új fülkés Transitok értékesítését, melynek hátsó vázmagassága 100 milliméterrel alacsonyabb az elsőkerék-hajtású alapmodellnél. Ennek köszönhetően kifejezetten alacsony platómagasság alakítható ki, ami jelentősen megnöveli a rakományok ki- és bepakolását. A fülkés Transit többféle felépítmény hordozására alkalmas, így ideális lehet városi elosztó- és szállító feladatokra.

Az újdonság az elsőkerék-hajtású Transit modellcsaládra épül és alapesetben hátsó fülkefal nélkül gyártják, hogy bármilyen, egyedi építésű zárt felépítmény is könnyen megközelíthető legyen a kabinból. A vásárlók háromféle tengelytáv közül választhatnak, de mindhárom variáns megengedett össztömege nem haladja meg a 3,5 tonnát.

Többet tud elcipelni az új dobozos Transit 1

A fülkés Transit ugyanakkor 200 kilóval több rakományt képes szállítani a könnyűszerkezetes alváznak köszönhetően. Hajtásáról valamennyi fülkés variáns esetén 2.0 literes EcoBlue turbódízel gondoskodik, 130 vagy 170 lóerős teljesítményszinteken, hatfokozatú, manuális sebességváltóval. Opcionálisan hatfokozatú automata sebességváltó is rendelkezésre áll hozzá.

Idén, 2018 júniusáig összesen 52 100 új Transit talált gazdára az európai piacokon, ami 13 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.