A Tankpool24 kétszeres Európa-bajnok pilótája szombaton két futamon is negyedik helyezést ért el, vasárnap pedig egy hatodik helyet és egy futamgyőzelmet sikerült szerzett. Valójában a tegnapi első futamon is a negyedik helyen ért célba, azonban sebességtúllépés miatt 10 másodperces büntetést kapott, így a hatodik helyet könyvelték el neki.

Az időmérő jól ment, jó volt az autó, de a sorozatos negyedik helyekből sajnos az látszik, hogy nem vagyunk elég gyorsak, ennyi van most bennünk. Ugyanazokat a beállításokat használtuk itt (Szlovákiában), mint tavaly, úgy éreztem, hogy ez működik is. Láthatóan sokat fejlődött a mezőny, mivel tavaly ugyanezzel a teljesítménnyel futamokat tudtunk nyerni” – mondta a verseny után Kiss Norbi.

A német csapat versenyzője a hétvége utolsó, fordított rajtrácsos futamát a harmadik helyről kezdhette, csapattársa, Steffen Faas pedig az első helyről indulhatott. Kiss a rajtnál jól jött el, hamar üldözőbe vette az élen haladó René Reinertet, akit nem sokkal a vége előtt meg is tudott előzni. Elsőként intette le a kockás zászló a magyar versenyzőt, aki a győzelem ellenére visszafogottan értékelte a negyedik versenyt.

Kiss Norbi megszerezte idei első futamgyőzelmét 1

Nem az a célunk, hogy a fordított rajtrácsos versenyeket megnyerjük, hanem az, hogy az időmérőn és az első versenyen jól végezzünk, hiszen ott több pontot osztanak. Ahhoz, hogy a bajnokságban elöl legyünk, pontok kellenek. Nem állunk olyan rosszul így a szezon felénél, csak néhány pont kell a második helyhez” – tette hozzá a szombathelyi pilóta.

A magyar versenyzőnek jelenleg 121 pontja van és a harmadik helyen áll egyéniben. A második helyen a tavalyi győztes, Adam Lacko áll 131 ponttal, a bajnokságot pedig továbbra is Jochen Hahn vezeti 188 ponttal. A kamion-Európa-bajnokság a nyári szünet után szeptember 1-2-án a csehországi Mostban folytatódik. A cseh versenyhétvégével együtt még összesen 4 alkalommal találkozik a mezőny.