Már lehet nevezni az “5 tengelyen – biztos kézzel” elnevezésű versenyre, melyen ismét az ország legjobb sofőrjét keresik. Az érdeklődők egészen augusztus 12-ig regisztrálhatnak a versenyre, majd augusztus 26-án sor kerül az online selejtezőre. A szervezők tíz héten keresztül tesztkérdésekkel segítik a résztvevőket annak érdekében, hogy minél jobban sikerüljön a felkészülés.

Az online selejtezőn eldől, ki lehet az a 40 szerencsés sofőr, aki bejuthat az elődöntőbe, melyet két szeptemberi hétvégén rendeznek meg Bicskén, a Schmitz Cargobull telephelyén. A döntőre október 6-án, a zsámbéki Drivingcamp tesztpályán kerül sor, ahol kiderül, ki az ország legügyesebb, legrátermettebb sofőrje. Idén először átadják a “Örökös Legkiválóbb Magyar Kamionsofőr”-nek járó díjat is akkor, ha valaki harmadszorra nyeri meg 2018-ban a verseny fődíját.

A szervezők idén hagyományt teremtenek azzal, hogy a döntővel párhuzamosan családi napot is rendeznek, amelynek célja a biztonságos közlekedés alapszabályainak népszerűsítése a kisgyermekektől kezdve a felnőttekig.