Az oroszországi foci-vb hivatalos beszállítójaként a Hyundai összesen 32 csapatbuszt adott át nemrég a szervezőknek. Ezek a távolsági közlekedésre tervezett, Universe Luxury típusú buszok a 2016-s Eb csapatbuszaihoz hasonlóan kék fényezést és egyedi matricázást kaptak. Valamennyi buszon látható az adott ország nemzeti zászlaja, illetve egy egyedi szlogen.

A dél-koreai gyártó előzetesen internetes nyereményjátékot szervezett, melyre bárki beküldhette az ötletét. A Hyundaihoz több mint 160 ezer ötletet küldtek be, melyekre összesen 3,45 millió szavazat érkezett az egész világból. A győztes szlogeneket beküldők – szám szerint 32 – személyesen utazhatnak el másodmagukkal a világbajnokságra. Legalább 3 éjszakát állnak számukra egy négycsillagos hotelben és kapnak két jegyet egy, általunk tetszőlegesen kiválasztott vb-meccsre. Sőt, azt a csapatot is elkísérhetik a mérkőzésre, melynek kitalálták a szlogenjét.

A csapatbuszokon olvasható feliratok többsége az adott válogatott nemzeti nyelvén és írásmódján olvasható. A címvédő, Németország csapatbuszának oldalán például a “Zusammen, geschichte schreiben!” vagyis az “Írjunk együtt történelmet!” felszólítás látható. A Cristiano Ronaldóval felálló Portugália pedig az “O passado é glória, o presente é história” , vagyis a “A múlt dicsőség, a jelen pedig történelem” szlogent kapta. Az egyik legegyszerűbb felirat a lengyeleké, az ő buszukra ugyanis a “Polska dawaj” vagyis a “Hajrá Lengyelország!” buzdítás került.

Hogy Németországnak sikerül-e a címvédés, azt meglátjuk, de az biztos, hogy valamennyi futballista azonos komfortot élvezhet, miközben a meccsekre, vagy az edzésekre utazik. A Universe Luxury típusú, 45 személyes autóbuszokat nagy teljesítményű klímával, illetve audió-videó rendszerrel látták el. A kéttónusú ülések extra széles fejtámlákat kaptak, kényelmesebbé téve ezáltal az utazást a fedélzeten ülők számára.

A világbajnokságon összesen 64 mérkőzést rendeznek, a döntőt július 15-én Moszkvában tartják.