A BKV fennállásának 50. évfordulóját ünneplő egész éves programsorozat részeként került sor a vezetéstechnikai vetélkedőre, melyre a helyi és helyközi járatokat üzemeltető társaságok autóbusz-, trolibusz- és villamosvezetői nevezhettek. A csapatok pénteken elméleti, szombaton pedig gyakorlati tudásukat mutathatták be a zsűrinek.

A legizgalmasabb órákat szombaton, a Hungária Villamos Kocsiszín melletti területen és a BKV Zách utcai trolitelephelyén élhették át a versenyzők és a nézők élőben. A trolitelephelyen az érdeklődők óriás kivetítőn is figyelemmel kísérhették az eseményeket.

Megvannak az ország legjobb sofőrjei 1

A 14 közlekedési társaság 32 autóbusz-, 9 villamos- és 7 trolibuszcsapatának részvételével megrendezett Tömegközlekedési Járművezetők Országos Versenye a szombat délutáni eredményhirdetéssel zárult le. Autóbusz kategóriában a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. csapata érdemelte ki az 1. helyet, a BKV vezetői pedig a 2. és 3. helyet szerezték meg. Villamos kategóriában az 1. és 2. helyezést BKV-s csapatok szerezték meg, míg a 3. helyezés a Debreceni Közlekedési Zrt. (DKV) csapatáé lett. Trolibusz kategóriában az 1. helyen a BKV Zrt. csapata, a 2. helyen a DKV válogatottja végzett, a 3. helyért járó elismerést pedig a BKV indulói vehették át.