A francia cégcsoport úgy döntött, hogy megnöveli gyártási kapacitását a könnyű teherbírású haszonjárművek (LCV) terén. Éppen ezért kibővíti az angliai Lutonban található üzemét, ahol 2019-ben indulhat az új Opel Vivarók összeszerelése. A harmadik generáció már a Toyota ProAce, a Peugeot Expert és a Citroën Jumpy testvéreként lép színre.

A beruházás fontos mérföldkő a gyár jövőjét illetően és kiemelkedő szerepet tölt be abból a szempontból, hogy a PSA-konszern megvalósíthassa ambiciózus céljait a könnyű teherbírású haszonjárművek terén” – jegyezte meg a hír kapcsán Carlos Tavares, a PSA vezérigazgatója, akit gyakran az Opel megmentőjeként is emlegetnek.

2017-ben a PSA rekordévet zárt az LCV-szegmensben 476 500 darab járművel, mely 15 százalékos növekedést jelent 2016-hoz képest. A személyszállító kis-haszonjárművekkel együtt – Citroën SpaceTourer és Peugeot Traveller – pedig már 658 000 eladott járműről beszélhetünk.

A lutoni üzem fejlesztése az egyik legnagyobb ottani szakszervezet, a Unite Trade Unionnel közösen meghatározott ütemterv szerint zajlik. A beruházás részeként nemcsak a gyártósorokat, hanem a festőüzemet is bővítik. Nem ez lesz az egyetlen fejlesztés az LCV-k terén, ugyanis a PSA-konszern kis-haszonjárművei 2019 közepétől már az új EMP2-es padlólemezzel készülhetnek.

2017-ben 60 ezer Opel, illetve Vauxhall Vivaro gördült le Lutonban a szerelőszalagról. A gyár optimalizálásának köszönhetően jövő évtől már évi 100 ezer darab könnyű teherbírású haszonjármű készülhet itt.