Minden termékhez kell egy jól hangzó sztori – ehhez az amerikaiak nagyon értenek. Amikor például annak idején a Chevrolet Camaro Z/28 sportkupé prototípusának aerodinamikai teljesítményét vizsgálták, rájöttek, hogy a klasszikus Chevy csokornyakkendő túl sokat takar ki a maszkból, nem enged elég levegőt a hűtőre. Ezért fogták és kibelezték: a fáma szerint így született a Flowtie, azaz a légáteresztő (Flow) csokornyakkendő (Bowtie), amelyet immár szériakivitelben használ például a Camaro ZL1 csúcsverzió.

Chevrolet Camaro Z/28 2015-ből

És persze most, amikor a Silverado pickup-család heavy duty, azaz 3,5 tonnánál jóval nagyobb össztömegű kiviteleinek új modellévét készítették elő, rájöttek, hogy a masszív teherautóknak is jólesne egy kis extra levegő, így kiütötték a logó közepét (az eredeti sztoriban flexszel vágták ki a betétet).

Sztori rendben, megjelenés rendben, és leginkább azok vannak rendben, akik szerint a sztori hiteles.

A kérdéses 4500HD, 5500HD és 6500HD típusok egyébként valódi dúvadok: motorjuk egy 350 lóerős, 6,6 literes dízel, erőátvitelükön kihajtást is találsz, így akár mezőgazdasági munkára is befoghatók.