A 26 éves német versenyző, a Sven Valter logisztikai vállalat által alapított Don’t Touch Racing Teamhez igazolt. A pilóta olyan Iveco verseny-teherautóba ülhet át, mint amilyen korábban már számtalan győzelemhez segítette hozzá a többszörös Európa-bajnok Joachen Hahnt, illetve Gerd Köbert.

André Kursim az elmúlt két szezont töltötte a Tankpool24 német csapatnál, ez idő alatt két futamgyőzelmet gyűjtött be. Tavaly az összesített, egyéni rangsorban a versenyzők között a kilencedik helyet szerezte meg 88 ponttal, öt helyet előrelépve a 2016-os szezonhoz képest. André Kursim abban bízik, hogy tovább tud fejlődni új csapatánál és ebben bizonyára az új versenykamion is segítségére lesz, melynek építése jelenleg is zajlik.

A FIA Kamion Európa-bajnokság tavalyi szezonját a helyszíneken 422 ezer néző követte végig, a televíziós közvetítéseket pedig 98 millióan látták, összesen 152 országban. Az idei bajnokság az olaszországi Misanóban veszi kezdetét május 26-án, majd június 16-17-én a Hungaroringen folytatódik a pontgyűjtés. A versenynaptárban összesen nyolc helyszín kapott helyet,  a következő Európa-bajnokot várhatóan október 7-én, a spanyolországi Jaramában ünnepelheti a közönség.