A Mercedes-Benz bejelentette, hogy a jövőben sportos kivitelben is kínálja egyik legnépszerűbb kishaszonjárművét, a Vitót. A hétköznapitól kissé eltérő módon felöltöztetett példányokat “Sport Line” elnevezés alatt kell keresni. A sportos frissítés a Vito zárt furgon, Mixto és Tourer változatoknál rendelhető 2.8, 3.05 és 3.1 tonnás dimenziókban.

A Sport Line csomag magában foglalja a motorháztetőn és az ajtókon végighúzódó szürkés-fekete csíkokat, melyek a színre fújt lökhárítókon is visszaköszönnek. Szintén a pakk része a krómozott hűtőrács, de a tetősínekről és az üvegezett oldalajtókról sem szabad megfeledkezni.

A sötétített, hőszigeteléssel ellátott üvegek meggátolják az utastér felmelegedését erős napsütésben, emellett kellő magánszférát biztosítanak az utazók számára. A gyártó ugyanakkor a napfürdőzők előtt sem zárja be az ajtót: a Vito Sport Line nagy felületű, panoráma napfénytetővel is megrendelhető. Bár alapesetben 18 colos könnyűfémfelnik állnak rendelkezésre, opcionálisan akár 19 colos felnivel is rendelhető a Vito Sport Line.

Sportos frissítést kapott a Vito 1

Ugyan a Mercedes a hír bejelentésekor még tett közzé belső felvételeket, a gyári tájékoztatás alapján elmondható, hogy az utasteret a fekete műbőr ülések, a velúr szőnyegek, illetve a krómbetétek teszik sportosan elegánssá. A kormánykerék, illetve a sebváltó pedig bőrborítást kapott. A komfortos utazásról pedig a sportos felfüggesztés gondoskodik, de opciósan akár még állandó összkerékhajtás is kérhető a Vitóhoz.

A Sport Line csomag forgalmazása ebben a hónapban indul Németországban, illetve más európai piacokon. A kiegészítő pakk ára 775 ezer forint (2500 euró) és 1,27 millió forint között van (4100 euró).