Fontos ajándékot kapnak az Orangeways-károsultak a fa alá idén: a Gazdasági Versenyhivatal megtiltotta a társaságnak, hogy honlapján személyszállításra vonatkozó információkat és ajánlatokat tegyen közzé. A GVH mindezt azzal indokolta, hogy a folyamatban lévő versenyfelügyeleti eljárás miatt szeretnék elkerülni az utasok további megkárosítását.

A hivatal által közzétett indoklás szerint erősen feltételezhető, hogy Orangeways márkanév alatt futó vállalkozások tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósítottak, illetve valósítanak meg az utasokkal szemben.  A rendelkezésre álló adatok szerint a vállalkozások egyebek mellett nem rendelkeznek az ágazati jogszabályok által megkövetelt engedélyekkel sem.

A GVH a versenyfelügyeleti eljárás során megállapította, hogy az Orangeways kereskedelmi gyakorlatának felfüggesztését nem csak a megalapozott utaspanaszok, hanem a különböző hatóságok jogerős intézkedései is indokolták.

Tavaly februárban számoltunk be arról, hogy az Orangeways károsultaknak elegük lett, ezért Facebook-csoportot hoztak létre, hogy közös erővel oldják meg panaszaikat. Megdöbbentő, de még ez év november végén is lehetett olyan hozzászólásokat olvasni, hogy hiába várnak arra, hogy a korábban befizetett menetjegyek árát visszautalja a társaság. Holott azokat a járatokat maga az Orangeways mondta le.