Körmend felől Győr irányába tartott egy lengyel rendszámú kamion pénteken reggel, a 86-os főúton. Szombathelynél a Rumi út kereszteződéséhez érve sárgára váltott a lámpa, a sofőr pedig látta a VÉDA-kaput a túloldalon, és mivel nem akart büntetést fizetni, ezért beletaposott a fékbe.

A kamion ugyan megállt a lámpa előtt, de a rakományként szállított három darab, egyenként 5,7 tonnát nyomó fémhenger elszabadult. Kettő kizuhant az útra, összetörve az aszfaltot is, míg az egyik a vezetőfülkének csapódott, előrebillentve azt.

Súlyos balesetet okozott egy magyar fix traffipax 1

A lengyel kamionsofőr nem sokkal a káreset után rosszul érezte magát, a szívét szorította összegörnyedve az út szélén, ezért hozzá mentő érkezett, de nem kellett elszállítani.

A 112press.hu oroszul tudott beszélni a sofőrrel, aki elmondta, hogy nagyon megijedt, mert azt hitte, hogy a rendőrök letartóztatják. Már hazafelé tartott a feleségéhez és a gyermekeihez, és most nagyon nagy szükségük lett volna a fizetésére.

Látta? – halálos baleset történt egy úthiba miatt!

Az elkeseredett férfi már sejti, hogy semmit nem kap, sőt, fizetnie is kell. Azt pedig nagy szerencsének tartotta, hogy a rakomány sem emberben, sem gépjárműben nem okozott kárt.